Mobilgarázs 24

Mobilgarázs 24

Fémgarázsok előnyei és hátrányai

2020. január 31. - intecmarketing

A fémgarázsok számos előnnyel és hátránnyal rendelkeznek, érdemes az érem mindkét oldalát megismerni, hogy felelősen lehessen dönteni a felhasználásukról. Ebben a bejegyzésben megnézzük, miért olyan kedveltek ezek az építmények, és milyen buktatókra kell figyelni a megvásárlásuk során.

 

a2a2c78bbec9a0ebbafd.jpeg

Előnyök

Kiváló ár-érték arány

A fémgarázsok egyik legkedvezőbb tulajdonsága a kiváló ár-érték arány, mivel sokkal olcsóbbak a hagyományos, téglából vagy más falazóanyagból épített épületeknél. Ráadásul ez nem csak a kivitelezésre vonatkozik, hanem a karbantartásra is.

Gyors összeszerelhetőség

A fémgarázsokat bárhol össze lehet szerelni, mivel csak egy sík alapra van szükségük. Nem kell az engedélyeztetéssel bajlódni, és hosszas tervezést sem igényelnek. Valójában már bőven fel is állítható annyi idő alatt, míg egy hagyományos garázsnál éppen csak elkezdődtek a megbeszélések a tervezővel.

A fémből készült garázsok hordozhatók is, ha valamilyen ok miatt arrébb kell költöztetni őket, akkor szétszerelhetők, majd az új helyen szintén rövid idő alatt összerakhatók. Ez igencsak nehezen menne egy épített garázzsal!

Változatosság

A fémgarázsok nagyon változatos méretben, színben, formában és kivitelben készülhetnek el, és nagy helye van a megrendelő által kért dolgok elkészítésének. Szinte nem is lehet olyan kívánság, amelynek alapján ne kerüljenek legyártásra az elemek.

A változatosságnak köszönhető, hogy egy fémgarázs nem csak garázsként hasznosítható, hanem számos más, kiegészítő feladatot is elláthat. A lehetőségek száma szinte végtelen.

Tartósság

A fémből készül garázsok rendkívül tartósak, és ellenállnak az időjárás viszontagságainak. Míg egy hagyományos épületnél az évtizedek igencsak meglátszanak, egy fém épületnél még a tisztítás is egyszerű. A modern, nagynyomású mosóeszközök kiválóak a felület letisztítására, így a fémgarázs rövid karbantartás után ismét eredeti fényében pompázhat.

A fém vízhatlan, így nem ázik be, és nem is szívja fel a talajból a nedvességet. Nem fog penészedni, nem lesz mohás, s ha mégis megtelepedne rajta valami, a felületről nagyon könnyen eltávolítható a szennyeződés.

08fc709ba968ba1e1ab8.jpeg

Hátrányok

Magasabb ár

A fémgarázsoknál van olcsóbb megoldás, Magyarországon klasszikusan a fából készült melléképületek és garázsok számítanak a legnagyobb vetélytársnak. Az utóbbi időben azonban a fa építőanyag árának jelentős drágulása miatt nagy különbség nincs a fémgarázsok és egy fából készült garázs ára között.

Ráadásul, ha ácsokra és másféle mesteremberekre is szükség van a faépítményhez, akkor az árak kilőhetnek, és jóval lekörözhetik a fém alternatíva költségeit. A tartósság és gyors felépítés pedig össze sem hasonlítható, ezekben sokkal erősebb a fémgarázs.

Korrózió

A fémgarázsok kiválasztásánál ügyelni kell a korrózióállóságra, amely ellen a legtöbb gyártó galvanizálással vagy más technológiával védekezik. Ha nyers fémfelületből áll a garázs, akkor azt a lehető legrövidebb idő alatt el kell látni korrózióvédelemmel, és a továbbiakban rendszeresen figyelni kell az elhasználódott festés és lakkozás kijavítására.

Ezzel szemben a gyári galvanizálás mindig a legjobb megoldás, mert amikor ipari méretekben, gépekkel mártják a fémfelületeket a korrózióvédő oldatba, azt nagyon nehéz otthon reprodukálni.

Nehéz javíthatóság

Egy fémgarázst nehéz javítani, nem könnyű belőle kivágni egy darabot, majd újjal pótolni. Emiatt érdemes csak minőségi termékeket beszerezni, és lehetőleg hanyagolni az olcsó típusokat, ezek ugyanis hamar elkezdhetek rohadni. A javításuk pedig szinte lehetetlen, vagy ha mégis megoldható, aránytalanul nagy költséget jelent.

097fb3005057920928ec.jpeg
További információért látogasson el weboldalunkra:  https://www.mobilgarazs24.hu/garazsok-parameterei.html

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilgarazs.blog.hu/api/trackback/id/tr1815448674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása