Mobilgarázs 24

Mobilgarázs 24

Fémgarázs típusok

2020. április 06. - intecmarketing

A fémgarázsok napjainkban nagy népszerűségnek örvendenek, köszönhetően a változatos kialakításuknak, tartósságuknak és felhasználóbarát áraiknak. Azt azonban kevesen tudják, hogy ezek a garázsok is több alaptípusban lelhetők fel, most ezeket nézzük át egymás után.

Hagyományos tetejű fémgarázsok

Ezek a típusok a hagyományos felépítést követik, az épület szerkezetét követő tetőzetet könnyű felszerelni. Emiatt az építmény az olcsóbbak közé tartozik, és nagyon gyorsan felállítható.

Többféle tetővel érkezhet, mely lehet laposabb vagy nagyobb ejtésű. A lapos tetők olyan helyen ideálisak, ahol nagyon kevés a csapadék, és csak a tárolási képesség a fontos. Olcsóbb és egyszerűbb szerkezetet jelent.

A meredekebb tetővel szerelt fémgarázsok viszont jó szolgálatot tesznek, ha rendszeres csapadékra kell számítani. Az ilyen mértékű lejtésnél sokkal ritkábbak a beázások, télen a hó sem okoz problémát, és az ősszel lepotyogó falevelek sem tapadnak meg a felületen.

0916153197f472fd6559.jpeg

Oldalbejáratos fémgarázsok

A fémgarázsok között külön kategóriát jelentek az oldalbejáratos fémgarázsok, ahol az épület oldalsó felén nyílik a bejárat és az esetleges extra ajtók. Ezeknél a kocsibehajtó jellemzően gördülő vagy felhajtható ajtókkal záródik, így nem foglalják a helyet a kinyitáskor.

Az ilyen típusoknál is elérhető a lapos-, illetve a meredekebb lejtésű tetőzet. Az autóbeállók száma gyakorlatilag bármennyi lehet, amennyit az épület hosszúsága megenged. A leggyakoribb kivitel az egyetlen autó beállására megfelelő garázs, de elterjedtek még a kétautós kivitelek is. Léteznek még három autóra méretezett fémgarázsok, de egyedi esetben ennél több jármű is beparkolhat.

Az utóbbi ritka a magánháztartásoknál, de cégeknél vagy közintézményeknél már jóval többször használják. Mivel a járművek ára egyre csak felfelé megy, a fémgarázsok viszont már elérhető áruak, így megéri ezekkel a masszív építményekkel védeni az autókat.

5831672bd02340cfe0e8.jpeg

A fémgarázs megvásárlása előtti teendők

A fémgarázs megvásárlása előtt érdemes pár dolgot átgondolni, mivel a készre szerelt épületet már később nehezebb átalakítani.

A fémgarázs helyének kiválasztása az egyik legfontosabb teendő. Ehhez ellenőrizni kell a helyi építésügyi tervet, és ha szükséges, beszerezni a megfelelő engedélyeket. A terület megközelítése is fontos, egyes utakon például nem közlekedhetnek teherjárművek, így a garázs házhozszállítása problémákba ütközhet. Ilyenkor szükség lehet útvonaltervre, melynek kiadása és elintézése időbe telhet. Érdemes ezt még időben elindítani, nehogy átcsússzon a kiszállítás az esős évszakba.

Szintén fontos a célterület szintezése, melyet általában a megrendelőnek kell elvégeznie. A legtöbb fémgarázzsal foglakozó vállalat nem építi fel az építményt, ha a megfelelő alap nincs készen. Emiatt akár vissza is szállíthatják a gyárba az elemeket, késlekedést és további költségeket jelentve az újbóli kiszállítással.

A megrendelés előtt kell kigondolni a fémgarázs részleteit is. Mekkora építményre van szükség, milyen színű legyen, és milyen tetőzettel szereljék? Szükség van-e ablakokra, ha igen, hány darabra, melyik oldalról nyíljon a bejárat, kell-e személybejárat, többek között ezeket a kérdéseket is meg kell válaszolni a megrendeléskor.

Egyes vállalatoknál lehetőség van arra is, hogy a garázs ne minden oldalról zárt legyen, így inkább csak beállóként viselkedjen. Az ilyen típusok előnye az olcsóbb ár, viszont a gépjármű ilyenkor jobban ki van téve az időjárás viszontagságainak. A hidegebb magyar telek miatt pedig mindenképpen érdemes a zárt fémgarázs mellett dönteni, hogy a farkasordító hideggel érkező januárban se legyen probléma az autó elfagyásával!

Ha Önnek is felkeltette az érdeklődését ez a cikk, és fémgarázs vásárláson töri a fejét, előtte mindenképp nezzen körül weboldalunkon: https://www.mobilgarazs24.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://mobilgarazs.blog.hu/api/trackback/id/tr8915594680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása